Sacometal yritys

Yritys

Vahva laadun kulttuuri syntyy ajan kanssa mutta tarvitsee uusia tuulia kehittyäkseen.
Osaamisemme on tullut parhaiten tunnetuksi ajastamme Oy Johnson Metall Ab:n nimen alla. Yrityksen historia ulottuu kuitenkin vielä sitäkin kauemmaksi, vuoteen 1944, jolloin Tampereen Messukylään perustettiin Kevytmetalli Oy.

Vuonna 1970 ruotsalainen Johnson Metall hankki sitten yrityksen omistukseensa. Yrityksen nimi muutettiin ensin Messukylän Metallivalimoksi ja lopulta vuonna 1976 Oy Johnson Metall Ab:ksi. Tämä lähes 50-vuoden aika oli kasvun ja kehityksen aikaa. Pohjoismaisen konepajateollisuuden luotettavana kumppanina yritys on kasvanut tuotantomenetelmiltään ja toimintakulttuuriltaan ketteräksi keskisarjalaiseksi.

Yritys siirtyi vuonna 2019 takaisin kotimaiseen omistukseen kun Sacotec Invest Oy osti Pirkkalan tehtaan koko osakekannan itselleen. Kotimaiseen tuotantoon vahvasti luottavan ja siihen investoivan omistajan myötä myös yrityksen nimi vaihtui 2021 Sacometal Oy:ksi.

Vuosikymmenten ajan Sacometal on kasvanut ja kehittynyt asiakkaidensa kanssa. Sacometal on markkinajohtaja Suomessa ja merkittävä toimittaja koko pohjolassa.

Sisaryrityksemme Sacotec Components on keskittynyt terästen tarkkuusvaluihin.